Wie is de Mol?

Na vele jaren ons zelf vermaakt te hebben vonden we het dit jaar eens tijd om een echte gast uit te nodigen. Wat zeg ik, 1 gast? Het waren er zelfs 2. En het vreemde was dat ze zich niet eens hebben voorgesteld toen we gingen verzamelen.

Omdat het prachtig weer zou worden hadden we afgesproken op het terras bij het cafe van het Dolhuis. Heel rustig op alle dagen van het jaar, maar als BV Kennemerland langs komt kun je maar beter ergens anders gaan zitten. De ene koffie na de andere thee kwam voorbij, en oh ja ook een paar biertjes natuurlijk! Gezellige boel dus al zo vroeg in de middag.

Toen iedereen aanwezig was hebben Sjaak en Olaf het doel van de middag uitgelegd. Omdat iedereen toch wel erg nieuwsgierig was wie de gasten waren, hebben we uitgelegd dat dat nu juist de bedoeling van het spel is: om de MOL te raden. En het doel van de MOL is om niet geraden te worden! De Mol had daarnaast als opdracht om de spelen te saboteren. Nou ik kan u verzekeren dat is best aardig gelukt! Helaas niet altijd even onopvallend maar daar later meer over.

In totaal waren we met 21 personen. Dat zijn net mooie groepjes en via het eenvoudige maar doeltreffende 1,2, 1,2, enz. hebben we de boel gesplitst. De mollen wisten ook niet van elkaar wie wie was en gingen bij toeval naast elkaar zitten. Das makkelijk bij een groepsindeling. Toen iedereen zijn groepje had gevonden konden we ons verplaatsen naar de 4 spellen rond het Staten Bolwerk.

Sjaak is eerst begonnen met zijn Labyrint. Klinkt ingewikkeld....nou dat was het ook best wel. Op een veld met vlakjes de juiste route zoeken en als je op de verkeerde stapt moet je opnieuw beginnen. Kan best wel even duren en voor geirriteerde blikken zorgen. Ik zei toch dat je.... u begrijpt het al, uitgelezen Mollen-kans om links af te slaan waar iedereen rechtsaf gaat ;-)

Het volgende spel van Sjaak heet Mastermind. Met kleuren de juiste code proberen te raden in zo min mogelijk beurten. Beide teams hebben de code geraden maar waar het ene team er maar 3 beurten voor nodig had, deed het andere team er 8 keer over. Zegt dat iets over de sluwheid van de ene Mol? Of was het slechts domme pech voor de ander? Leuk en gezellig was het zeker wel!

Van twee gezellige spellen in het mooie voorjaarsweer wordt je dorstig. Daarom was er voor drankjes gezorgd zodat we in de het park van het mooie weer konden genieten en discusieren wie nu toch die verrekte MOL is, die roet in het eten gooit.....

Na dit rustmoment stonden de volgende spellen te trappelen van ongeduld. Nu ging het groepje dat eerst met Sjaak op pad was met Olaf mee en andersom.

Olafs eerste spel bestond uit twee delen, eerst moest een deelnemer de naam van een Haarlems gebouw raden en aan de groep melden om dan vervolgens een tweede persoon de benodigde letter op te laten halen. Ingewikkeld? Valt best mee, als niet iedereen te veel zit te mollen. Anders heb je er een hele kluif aan om Haarlemmerolie als uitkomst te krijgen. Maar ach met Google was Marc er zo uit.....na 30 minuten.

Het tweede spel was nog ingewikkelder, maar dan met name in de figuurlijke zin. Men neme twee vrijwilligers (toeval of geen toeval in beide gevallen bood de MOL zich zomaar aan) die aan beide polsen worden vastgeknoopt waarbij het touw kruislings over elkaar heen loopt. Zie hier maar eens uit te komen met een MOL in je midden! Na veel gedraai, gestap echt, niets hielp, ook niet als je op je kop gaat staan....dus ja, de MOL deed hier uitstekend werk ;-) En nee, helaas geen oplossing gevonden door een van de teams.

Nu het middagprogramma er op zat zijn we teruggelopen om de fietsen op te halen om naar het centrum te gaan voor de laatste opdracht, het eten en ...de ontmaskering van de MOLLEN!

Voor alle drie de onderdelen hadden we gereserveerd bij Tierney's in de Spekstraat. Marc, dank voor het regelen van deze gezellige locatie! Na een eerste drankje kon het laatste spel worden gespeeld. Een echt team tegen team opdracht. Door de juiste letters van wereldberoemde gebouwen te combineren kwam de oplossing naar boven. Bij het ene groepje was er geen houden aan, voor de MOL en in het andere groepje was de MOL lekker passief en de rest volgde... dus duurde de oplossing een eeuwigheid.

Voor elke goede oplossing konden jokers worden verdiend die ingezet konden worden op de MOL van je keuze. Na elke opdracht moest op het formulier, dat iedereen gekregen had bij het begin, worden ingevuld wie de MOL van hun keuze was. Dat samen met de ingezette jokers leidde tot een winnaar.

En daar was alles om te doen. Het moment dat de MOLLEN zich bekend konden maken en het niet meer nodig was om alles in het geheim te saboteren. Uiteindelijk zijn beide mollen maar door 1 persoon geraden. De ene 1 keer, maar de andere liefst vijf keer. Het was dus duidelijk dat Marc de beste MOLLEN jager van ons was! Marc gefeliciteerd met je prijs.

Marc verdacht Bert de hele middag al als MOL en dat bleek terecht! Ondanks zijn pogingen om onopgemerkt te blijven was het hem toch niet gelukt. Onze andere MOL deed het beter en werd slechts 1 keer als MOL aangewezen. Arjen nog bedankt en gefeliciteerd met je MOLLEN prijs.

Als laatste hebben we nog de groepsprijs voor de groep die als beste de spellen heeft volbracht. Dat is het groepje van MOL Arjen. Bloed fanatiek en niet te stoppen. Daar was geen Mol tegen opgewassen. Jullie allen ook gefeliciteerd!

Na al deze plichtplegingen kon er eindelijk aan het eten worden begonnen. Genoeg tijd om bij te praten over alles wat er gebeurd was tijdens ons MOL event en uiteraard over 1000 en 1 andere zaken. Gezellig was het zeker en hopelijk hebben jullie er net zoveel plezier aan beleefd als ikzelf!

Als Laatste wil ik Sjaak nog graag bedanken voor zijn inzet voor onze vereniging over de afgelopen jaren. Zonder hem was menig boerengolf op de klootschietbaan geeindigd en dat had niemand gewild! Bedankt!Vorige Start/Stop Volgende


Vorige evenementen:
 • Clubtoernooi 2016.......... klik hier
 • Boerengolf 2016.............. klik hier
 • Clubtoernooi 2015.......... klik hier
 • Klootschieten 2015......... klik hier
 • Clubtoernooi 2014.......... klik hier
 • Puzzeltocht/proeverij..... klik hier
 • Clubtoernooi 2013.......... klik hier
 • Bowlen 2013.....................klik hier
 • Klootschieten...................klik hier
 • Clubtoernooi 2011........... klik hier
 • 40 jarig Jubileum.............klik hier
 • Boerengolf....................... klik hier
 • Clubtoernooi 2010.......... klik hier
 • Bowling in the dark......... klik hier
 • Clubtoernooi 2009.......... klik hier
 • Beachvolleybal................. klik hier
 • Kanovaren........................ klik hier •