Clubtoernooi 2013

Zweetdruppletjes parelden op het voorhoofd van de organisatie vlak voor aanvang van het jaarlijkse clubtoernooi. Omdat (mentale) voorbereiding voor het toernooi weer tot een minimum beperkt was gehouden was het even stressen zo vlak voor aanvang. Hoe stak zo'n speelschema ook al weer in elkaar? Hoe deel je de poules ook al weer in? Hoe lang duurt een wedstrijdje eigenlijk? Maar gelukkig, als de nood het hoogst is is redding nabij. Olaf leidde met wat gerichte aanwijzingen de organisatie weer op het juiste pad en erelid Tineke bood zich (bijna) vrijwillig aan om de strakke wedstrijdleiding ter hand te nemen. Kijk, zo gaat dat dus bij Kennemerland.....

Een mooie opkomst wat resulteerde in vier mooi (maar niet volledig) gevulde poules. Aanvullen tot 8 personen gebeurt door de inzet van mr. of ms. X, een poulegenoot die even invalt om de dubbels compleet te maken. Laten we aan het eind van dit verslagje een kijken of mr./ms. X wel een beetje zijn of haar best doet tijdens een invalbeurt.

Poule 1 levert al direct een prijswinnaar op, de poedelprijs weltevertstaan. Jan kon in dit gezelschap geen potten breken en claimde de meest begeerde trofee van de avond: de inmiddels welbekende leverworst. Sjan en Dick deelden de eerste plek in deze poule met 102 punten. In poule 2 werden fanatieke maar korte rally's gespeeld (service.....boem, stel ik me zo voor) wat resulteerde in een gemiddeld hoge score. Marc kon hier de eer van ons enig competitieteam hoog houden en deed dat met verve: 110 punten en de tweede plaats in het overall klassement. Poule 3 was deze avond de "poule des doods" waarin onze clubtoppers mochten acteren (alles is relatief). Nieuwkomers Ashok en Sander werden door de ietwat optimistische organisatie in deze poule ingedeeld maar blijken nog "groeipotentieel" te hebben. Fred kon de poulewinst naar zich toe trekken maar kwam net te kort om in het eindklassement een prijs op te eisen. Dan moet de clubkampioen dus wel uit poule 4 komen. Hans wist zich in deze poule omringt door veel van het vrouwelijk schoon van Kennemerland maar liet zich niet afleiden: 117 punten en de eeuwige roem was een feit. Mooi bierpakketje toe bovendien.

En hoe heeft mr./ms. X zich eigenlijk ingespannen? Met scores van 84, 86, 108 en 114 punten zou dit niet-bestaand clublid zomaar even de tweede en vierde plek wegkapen. Dat kan volgens mij maar twee dingen betekenen. Of de wil om te winnen is zo groot dat de pouletopper steeds als stand-in optreedt, of de wil om te winnen is zo groot dat ook de invaller tot het gaatje gaat om de pot te pakken. Welbeschouwd betekent het dus maar een ding: altijd weer die wil om te winnen bij Kennemerland!

Vorige Start/Stop Volgende

Vorige evenementen:
 • Bowlen 2013.....................klik hier
 • Klootschieten...................klik hier
 • Clubtoernooi 2011........... klik hier
 • 40 jarig Jubileum.............klik hier
 • Boerengolf....................... klik hier
 • Clubtoernooi 2010.......... klik hier
 • Bowling in the dark......... klik hier
 • Clubtoernooi 2009.......... klik hier
 • Beachvolleybal................. klik hier
 • Kanovaren........................ klik hier •