Clubtoernooi 2009

Op 4 november werd voor het eerst sinds lange tijd weer een clubtoernooi georganiseerd. Altijd even spannend: hoe is de opkomst en verloopt het allemaal wel zoals vooraf is bedacht. Gelukkig was er een bijna 100% deelname en had iedereen goede zin.

Eerst werden er in twee poules van 6 teams een aantal tien-minuten wedstrijden afgewerkt. De winnaars mochten in de finale hun krachten meten en strijden om de titel "Kennemerland Clubkampioen 2009". Jet en Mark bleken in een zinderende finale uiteindelijk de sterkste en gingen met echte bokalen en een fles champagne naar huis! De nummers twee van de poules streden om de eer en natuurlijk de ambachtelijk gemaakte leverworst van de Vomar. Ine en Jos trokken aan het langste eind. Kennemerland had werkelijk kosten nog moeite gespaard want er was ook nog een poedelprijs te "winnen". Met een totaal van 0 gewonnen sets en een negatieve score van 42 punten gingen de overjarige Kennemerland-parapluies naar Irma en Jolanda. Een zeer geslaagd evenement dus waarbij geen wanklank te horen was. Hoewel......

De rol van de deelnemende bestuursleden is op zijn minst discutabel te noemen. Neem nou Ine. Als een volleerd politicus stelt ze tot het laatste moment niet mee te zullen doen ("Ik ben geen kandidaat, wat een flauwekul") om vervolgens met de ietwat verlate clubtopper Jos een team te vormen. Resultaat: een derde plaats en een leverworst toe. Hmmm, verdacht.

Voorzitter Marc maakte het echter helemaal bond. Toevallig of niet (wij denken van niet) vormde hij samen met Erik het enige herendubbel van het toernooi. Meedogenloos mept dit tweetal zich vervolgens naar de finale die, zoals hierboven als vermeld is, terecht verloren wordt. Er bestaat dus toch gerechtigheid in de sport. Niettemin riekt dit naar een fraude die in Afghanistan niet zou misstaan. Prima dat Cylia een formele klacht heeft ingediend. Helaas dat deze echter niet schriftelijk in drievoud bij de klachtencommissie is ontvangen zoals de reglementen en statuten dit voorschrijven. Het bestuur (!!) heeft daarop besloten geen verdere stappen te ondernemen.

Duidelijk dat dit voorval bij de "derde helft" uitvoerig besproken is maar na een paar bitterballen en een goed glas bier/wijn ging er een flinke schep zand over. Over een ding was iedereen het eens: Volgend jaar weer een toernooi.

De foto's hieronder vormen slechts een selectie, van vrijwel iedereen is er wel een actiefoto. Heb je meegedaan en mag die niet ontbreken in je foto-album? Stuur dan even een mailtje naar:
competitieleider@badminton-kennemerland.nl

Vorige Start/Stop Volgende