Kennemerland 40 jaar!!!

Wat heeft ze er lang naar uitgekeken onze Sylvia (al meer dan een jaar was het een vast agendapunt van de bestuursvergadering) maar op 17 september was het eindelijk zover: Kennemerland 40 jaar. Vrijwel eigenhandig werd de organisatie van dit grandioze evenement door haar ter hand genomen en wat een feest is het geworden! Ere wie ere toekomt: Sylvia Ontzettend bedankt!!!! Maar vanwaar deze hulde? vraag je je misschien af. Lees dan maar onderstaande sfeerimpressie en vergeet vooral de foto's niet.

Al iets voor achten stroomden de eerste gasten Het Oude Dorpshuis in Bloemendaal binnen. De "Vintage Rockband" stond nog te soundchecken en aan de akkoorden die de oren streelden werd direct duidelijk dat een toepasselijker naam nauwelijks denkbaar was. Ouwe meuk, maar wel ontzettend melodieuze, herkenbare, swingende of rockende ouwe meuk. Tesamen met de sfeervolle ambiance van het Oude dorsphuis en de gasten die ook niet allemaal even piep meer waren zou het vooral een avond worden van herinneringen ophalen en inderdaad...ouwehoeren.

De avond werd geopend met een kort maar krachtige speech van voorzitter Marc. Precies zoals we dat van hem gewend zijn: niet lullen maar feesten. Als dank kreeg Marc een heerlijke warme knuffel van Erika. Nee, begrijp me niet verkeerd: ik bedoel een pluchen beer. Marc is pas vader geworden zie je (Van Harte) en zoontje Julian zal er erg blij mee zijn. De Vintage mannen begonnen inmiddels lekker warm te draaien maar moesten het vooralsnog afleggen tegen het geweld van anekdotes dat geholpen door goed gesmeerde kelen nog steeds de boventoon voerde. Qua decibellen wonnen de oude rockers het trouwens met glans. Ondertussen vroegen de gasten zich vertwijfeld af wat ze nou toch met die petjes moesten...

....inderdaad: voor petje-op-petje-af. Een razend populair spel uit het programma Holland Sport waar behalve spelleider Sjaak vrijwel niemand van gehoord bleek te hebben. Hoe dan ook, in deze keiharde quiz werden de gasten getoetst op hun kennis van Kennemerland door de jaren heen. In een serie knock-out rondes werd het deelnemersveld rap gereduceerd van zo'n 100 tot een m/v of 5. Een gokvraag moest de uiteindelijke winnaar aanwijzen die er met een prachtig nieuw maar veel te klein Kennemerland sportshirt vandoor ging. De petjes mochten als aandenken naar huis worden genomen.

De Vintage boys zetten nog een tandje bij en warrempel, de eerste waaghalzen betraden schoorvoetend de dansvloer en even later barste het feest in alle hevigheid los. Leden en oud leden, mannen en meiden, soepel en stram, de dansvloer bleek een perfecte afspiegeling te zijn van 40 jaar kennemerland. Gelukkig konden zij die dat wilden een rustiger plekje opzoeken en onder het genot van het nog immer stromende goudgele blond doorgaan met kletsen. Dat had natuurlijk gerust de rest van de avond kunnen vullen ware het niet dat de organisatie (lees Sylvia) nog meer in petto bleek te hebben.

Tijd voor een formeel intermezzo dus. Zo werden alle voorzitters, voor zover aanwezig vanavond, naar voren gehaald. In chronologische volgorde: 71-73 dhr Melis (niet aanwezig), 73-86: Fred Willems, 86-92: Arnold van Polen, 92-96: Silvere Dijt, 96-08: Joeri Nakken (niet aanwezig) en van 08 tot heden: Marc Gutter. Zij werden letterlijk in de bloemetjes gezet en die eer kwam ook te beurt aan oprichter Henk Beettjer en het meest trouwe lid van allemaal (inderdaad, 40 jaar!): Tineke Post. Tineke werd bij deze gelegenheid zelfs tot erelid gepromoveerd vanwege haar grote staat van dienst voor de vereniging en de idioot hoge bijdrage aan contributie die ze aan onze vereniging heeft overgemaakt in al die 40 jaren.

De band gooide alle remmen los en de hossende menigte was uiteindelijk slechts tot bedaren te brengen met een bakkie oprotkoffie en een krentenmik. Echt waar: 't leek wel bruiloft. Als makke lammetjes lieten onze gasten zich naar buiten voeren onder de plechtige belofte dat ze over 10 jaar zeker weer van de partij zullen zijn. Een enkeling liet zich niet zomaar de tent uit vegen, ja bij een enkeling zou de harde hand moeten worden toegepast. En nou mag je drie keer raden wie die enkeling was????

en dan nu de foto's (bedankt Ine)

Vorige Start/Stop Volgende

Komend evenement:
Vorige evenementen:
  • Boerengolf........................ klik hier
  • Clubtoernooi 2010.......... klik hier
  • Bowling in the dark......... klik hier
  • Clubtoernooi 2009.......... klik hier
  • Beachvolleybal................. klik hier
  • Kanovaren........................ klik hier  •