Competitieverslag 2018/2019

Over afgelopen seizoen kan ik kort, maar krachtig zijn: Kennemerland Heren 1 is dit jaar 3e geworden. Ruim achter nummer 2 en met een straatlengte voorsprong op nummer 4. Een beetje als Max Verstappen in een doorsnee Grand Prix. Geen zak aan voor de neutrale toeschouwer, maar voor de ware liefhebber valt er natuurlijk altijd wat te genieten.

En liefhebbers zijn het, bij het Heren-1 team en dat al 15 jaar lang in dezelfde samenstelling. 15 jaar! Een vergelijking met "The Rolling Stones" dringt zich op. Onze teamnestor Jos is recentelijk 60 geworden en hoewel hij nog op het veld ronddartelt als Mick Jagger op het podium in zijn beste jaren, komt bij jullie Competitieleider soms wel eens de vraag op: Hoe lang weet dit team dit hoge niveau nog vast te houden?

Daarvoor ben ik even gedoken in de analen van onze clubhistorie. Lees bijvoorbeeld de eerste alinea uit het competitieverslag 2003/2004 er nog eens op na, geschreven door de toenmalig competitieleider:

"Over afgelopen seizoen kan ik kort, maar krachtig zijn: er is met slechts 1 team gespeeld in de derde klasse herencompetitie en het team heeft zich daar moeiteloos weten te handhaven door op de zesde plek te eindigen."

Feitelijk beschouwd heeft 15 jaar competitie ons dus 3 plekken winst opgeleverd. Trekken we deze lijn nog even verder door, dan zullen de kurken in 2034 opnieuw knallen. Ja, zul je misschien zeggen: het team is dan toch oud en der dagen zat? Nou bedenk je dan het volgende: Over 15 jaar bereikt Jos de respectabele leeftijd van 75. Precies de leeftijd van Mick Jagger nu. En die springt toch ook nog rond op het podium als een jonge god?

Er is alle reden tot optimisme.


Vragen, reacties of wil je zomaar wat kwijt? Mail naar: competitieleider@badminton-kennemerland.nl