Bowling in the Dark

Dat je het heus niet ingewikkeld hoeft te maken om een gezellige avond te hebben bewijst wel weer het meest recente uitje van Kennemerland: "Bowlen in the Dark". Op goede vrijdag 2 april wisten zo'n 35 leden de weg naar Bison te vinden. Na het welkomstdrankje werd al snel de gang naar de lange etenstafel gemaakt. Voorzitter Marc hield een van zijn ongetwijfeld vlammende speeches, die echter vanwege de niet geringe hoeveelheid achtergronddecibellen wat werd weggedrukt en alleen door ervaren liplezers goed te volgen was. Een korte samenvatting: "Veel plezier vanavond en Tineke, bedankt voor de organisatie". Het eten liet iedereen zich goed smaken en voor menigeen bleek bij het ijsbuffet het oog toch wat groter dan de maag.

Vervolgens werd op 6 banen een keiharde strijd gestreden waarbij al na de eerste ronde van 10 worpen de prijzen werden verdeeld. Opnieuw in de prijzen gevallen: Alpha-mannetje Mark met de derde prijs (115 punten), een Bison badmuts die hem opvallend goed bleek te staan. Arnold wist met een mooie constante serie (143 punten) beslag te leggen op de tweede prijs, een frisbee waarmee je een stuk makkelijker curves mee kunt gooien dan met zo'n bowlingbal. Sjakie was in de eerste ronde echter ongenaakbaar en was met 152 punten de overtuigende winnaar: een heuse (vermoedelijk afgekeurde) bowlingkegel werd zijn deel. Die had toch wel wat uit te leggen want na een "niet al te wilde" avond kwam hij toch maar mooi met een flinke kegel thuis!

Het resterende deel van de anderhalf uur op de bowlingbaan werd er nog fanatiek met de ballen gesmeten. Het licht werd gedimt en vertoonde alle kleuren van de regenboog, de stroboscoop werd aangezet en de alcoholica deed de rest: het spelniveau daalde gestaag. Niet dat dit de pret kon drukken (in tegendeel) maar in gedachten waren enkelen alweer bij de volgende etappe: het nazitten/staan. Hierover en dit verslag geen verdere details, en ook het fototoestel hebben we thuisgelaten. Geen compromitterende plaatjes dus maar het was weer gezellig!