Boerengolf

Laten we de Haarlemse muggen van Kennemerland eens kennismak'n met het boer'nland. Dat leek ons wel een sympatieke gedachte. Helaas dat niet al onze leden een dergelijke cultuurschok dachten aan te kunnen. Hoe dan ook, zo'n 20 enthousiastelingen durfden de uitdaging aan en togen, licht gehinderd door wegblokkades richting de Liedehoeve voor een onspannen potje boerengolf. Na een bakkie pleur en een paar paaseitjes gingen we als een stel makke lammetjes achter boer Jan aan die ons in de zompige weide een heldere en bijzonder geestige uitleg gaf van het spelletje.

In groepjes van 5 begonnen we aan het parkoers van 10 holes met ingegraven Remia emmertjes gemarkeerd door een vlaggetje dat weer en wind al jaren heeft doorstaan. Een routekaart moest ons de weg wijzen maar dan merk je hoe snel je gewend raakt aan je TomTommetje. Uiterst serieus en met een dikke windkracht 5 in de rug werden de eerste fritesausemmertjes met een voorzichtige 4 boven parr gevonden. Niet slecht voor ons beginnelingen dachten we. De score werd zeer minitieus op het formulier ingevuld. Maar naar mate het parkoers vorderde, de meer wind tegen werd en parr met dubbele cijfers werd overschreden, zo werd ook het waarheidsgehalte van het wedstrijd- formulier onrecht aangedaan. Een zichzelf zeer interger noemende accountant (mpfff!) vulde zonder schroom de laatste 4 als hole-in-one in. Maakte ook niet uit, geen koe die het wat kon schelen. Minpuntje van de middag was wel dat, hoewel het toch expliciet in het draaiboek vermeld stond, geen van de deelnemers in de plomp viel. Daar was toch meer dan genoeg gelegenheid voor. Zie ook onderstaande foto's.

Onder het genot van een drankje, en toen nog één en toen nog één bereiden we ons voor voor het avondprogramma dat bestond uit een sateetje, een drankje, en toen nog één en toen nog één... Verder wil ik er niet te veel over uitwijden, behalve dat we de grenzen van goed fatsoen slechts een enkele keer hebben overschreden. Mark kon, zij het met enige moeite zijn handen thuis houden en de scheur in de broek van Hans zat er 's-middags al in. Vrijwel iedereen had de wijze raad van de organisatie (nog bedankt he Ruud) ter harte genomen en zo begaven we op ons stalen ros weer huiswaards.

Hieronder een zwaar gecencureerde selectie van foto's. Helaas nogal veel met Jeroen erop die steeds als een Wethouder Hekking voor de lens sprong. Mocht je aan het evenement hebben deelgenomen en heb je zelf ook foto's gemaakt, stuur ze even naar: boerengolf@badminton-kennemerland.nl. Dan vervang ik met liefde de photo-shoot van Jeroen.

Vorige Start/Stop Volgende

Komend evenement:
  • Kennemerland 40jaar!!! klik hier


  • Vorige evenementen:
  • Clubtoernooi 2010...........klik hier
  • Bowling in the dark......... klik hier
  • Clubtoernooi 2009.......... klik hier
  • Beachvolleybal................. klik hier
  • Kanovaren........................ klik hier  •