GPS puzzeltocht / wijnproeverij


Ieder jaar is het weer een enorme mentale inspanning om met iets origineels op de proppen te komen voor het Kennemerland clubuitje. Maar dit jaar had de evenementencommissie (bestaat die eigenlijk wel?) inspiratie en schudde niet één maar zelfs twee activiteiten uit de mouw. In de eerste werd ruimtelijk inzicht, stressbestendigheid, doorzettings- vermogen, leepheid en nog een aantal eigenschappen die ons Kennemerlanders niet vreemd zijn op de proef gesteld. In het tweede deel draaide het vooral om goed ontwikkelde smaakpappillen (en een beetje drankbestendigheid, maar daarover straks meer).

Druilerig, dat is geloof ik wel een treffende typering van de weersgesteldheid bij aanvang van de GPS puzzeltocht. Niettemin hadden een kleine 25 m/v, voorzien van paraplu en Smartphone zich verzameld voor de Starbucks bij station Haarlem. Hoezo Smartphone vraag je je af? Nou daarop was bij een aantal deelnemers een GPS app geïnstalleerd waarmee de puzzeltocht gelopen kon worden. De organisatie had van Internet een puzzeltochtje langs een tiental Haarlemse Hofjes "geleend" en deze een beetje verbouwd. In vijf groepen werd vol overgave de aanval op de stad ingezet waarbij iedere groep excelleerde in minimaal één van de eerder genoemde eigenschappen. Vooral leepheid, want wat kun je zoal niet meer met zo'n Smartphone doen, bij voorkeur in een warme kroeg met Wifi? Inderdaad enkele oplossingen waren ook met slim Googlen wel te achterhalen. Prima toch?

De uitkomst van de puzzeltocht was een GPS coördinaat wat leidde naar het establisement "Bij Tholen" waar de wijn (en bier) proeverij zou plaatsvinden. Klokslag vier uur waren alle groepen hier verzameld en kon begonnen worden met waar Kennemerlanders echt goed in zijn, althans dat zou je na een gemiddelde speelavond wel denken. Nu blijkt wijn/bierproeven toch net iets anders te zijn dan alleen het consumeren van dit kostelijke vocht. Kortom er viel voor de meesten nog veel te leren over deze lichte alcoholica waardoor we het misschien nóg wel meer zijn gaan waarderen. Er werd natuurlijk ook nog een hapje gegeten zodat we volkomen voldaan bij "Bij Tholen" vertrokken.

Een aantal die-hards wilde het geleerde direct in praktijk brengen en waren niet lang daarna in de Irish Pub te vinden. Nu heb ik daar niemand het glas tegen het licht zien houden, de neus in het glas zien stoppen, een klein nipje zien nemen en het al helemaal niet zien uitspugen! Maar goed, misschien moeten we maar een keer een herhalingscursus organiseren. Naar verluid heeft een enkeling zich vervolgens culinair geheel laten gaan in een shoarmatent. Parels voor de zwijnen zou je haast denken, maar ik moet een beetje op mijn woorden letten omdat het (opnieuw naar verluid) hier onder andere onze voorzitter betrof.

Helaas eindigde deze avond voor Sjan in mineur. Op busstation Haarlem was de combinatie paraplu, windvlaag, stoeprand (en heel misschien een paar promille in het bloed) haar te veel en kwam zij ongelukkig ten val. Een gebroken bovenarm en een tijdje lappenmand. Veel sterkte Sjan!

Vorige Start/Stop Volgende

Vorige evenementen:
 • Clubtoernooi 2013.......... klik hier
 • Bowlen 2013.....................klik hier
 • Clubtoernooi 2012.......... klik hier
 • Klootschieten...................klik hier
 • Clubtoernooi 2011........... klik hier
 • 40 jarig Jubileum.............klik hier
 • Boerengolf....................... klik hier
 • Clubtoernooi 2010.......... klik hier
 • Bowling in the dark......... klik hier
 • Clubtoernooi 2009.......... klik hier
 • Beachvolleybal................. klik hier
 • Kanovaren........................ klik hier •